Canionul 7 Scări și Tiroliana 7 Scări

Obioectiv turistic canionul 7 Scari si Tiroliana 7 Scari
Scurt istoric

Canionul Șapte Scări este un defileu săpat în calcare jurasice din partea nord-vestică a munților Piatra Mare, în Sacele județul Brașov, România. Lungimea lor este de 160 metri cu o diferență de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 948 metri. Defileul este format din zece trepte cu înalțimi între 2.5 și 15 metri, transformate în cascade prin volumul de apă al pârâului Șapte Scări, afluent de stânga al Șipoaiei,. Traseul poate fi parcurs cu ajutorul unor scări ( noua la numar) si a unor pasarele metalice nefiind nevoie de echipament specializat , dar obligatoriu cu echipament de munte (cel putin ghete sau bocanci), Denumirea ,,SapteScari” vine din anii 1920-1930 cand accesul se face ape sapte scari din lemn .
Șapte Scări sunt erodate( adâncite ) în calcare jurasice, păstrează urmele evoluției morfologice recente a întregului masiv. Epigeneza accelerată a determinat adăncirea în conglomerate cretacice și apoi în calcare jurasice a pârâului, având ca rezultat formarea unor rupturi de panta (cele 10 cascade) ce se succed pe talveg (înălțimi de 2,5 - 15 m) și au la bază marmite. Evoluția văii s-a produs pe traseul complex al unei rețele de falii și diaclază, ce au deschis condiții pentru apariția unor tuburi de presiune din care se păstreaza marmitele laterale etajate pe versanți, de vârstă cuaternară
Accesul principal se face dinspre localitatea Sacele prin Dâmbul Morii, de pe drumul național DN1 (traseu banda galbenă), în aproximativ 45 minute de mers.
Obiectivul turistic este incepand cu lune aprilie 2013 in administrarea Regiei Publice Locala a Padurilor –SACELE –R.A. care si-a propus reabilitarea completa a integului ansamblu cu termen de finalizare in 20 August 2013.
Scurt Istoric
Legenda Canionului 7 Scari

„Se spune că  Canionul 7 Scari era locul de promenadă al mocanilor din satul Baciu (Săcele). Legendele transmise din generaţie în generaţie spun că tinerii feciori din sat îşi supuneau iubitele la două probe.
Una era să le aducă în plimbare până la canion să vadă dacă sunt puternice şi nu cedează fizic. Apoi, după ce urcau împreună cele şapte scări, stăteau o noapte deasupra canionului.
Dacă nu se certau deloc, atunci era meniţi să fie împreună toată viaţa. 
Si in ziua de azi  mai sunt cupluri de tineri care aud legenda şi vor să o testeze“.

Vremea 

Contactează-ne

e-mail: contact@7scari.ro

Telefon: 0758045733 

Str. Fagului; nr. 46

Sacele, Brasov, Romania

Site creat în w WebWave